zaterdag 31 januari 2015

Het gaat goed!

Stan is nu ruim tien dagen thuis en knapt zienderogen op!

Na de laatste ingreep bleek de cyste zodanig schoon dat dat ook de laatste ingreep moet zijn geweest. De cyste was door het spoelen en schoonmaken inmiddels ook weer wat kleiner geworden. Stan mocht dan ook op de dag van de laatste ingreep naar huis.

Na een paar rustige dagen thuis worden er nu langzaamaan en heel voorzichtig weer plannen gemaakt. Plannen voor revalideren en herstellen en plannen voor leuke dingen.

Vanaf deze week zal er twee keer per week een fysiotherapeute aan huis komen om met Stan te werken aan zijn conditie en het verdere herstel van zijn linkervoet. Op de andere dagen zal hij zelf oefenen.

In overleg met de diƫtiste is Stan gestopt met de doorlopende sondevoeding. Dit levert hem rond etenstijd een hongergevoel op zodat hij zelf iets kan eten. Wat hij tekort komt wordt aangevuld met een portie sondevoeding. Van het hongergevoel heeft hij meteen gebruik gemaakt, zie foto.



In overleg met Groot Klimmendaal wordt bij Stan binnenkort, als hij voldoende energie heeft, een neuropsychologisch onderzoek afgenomen worden. Afhankelijk van de uitkomst levert dat aanknopingspunten op om aan te werken, ook in relatie met school.

De behandeling van de schimmelinfectie blijft doorgaan op het zelfde hoge niveau. Binnen de behandeling van zijn lymfoom krijgt Stan geen aanvullende chemotherapie meer. De onderhoudstherapie met chemopillen die Stan dagelijks krijgt blijft volgens het protocol doorlopen. Samen met nog wat aanvullende medicatie zijn dat in totaal zo'n tien pillen gemiddeld per dag.

Om deze eerste week goed af te sluiten is Stan samen met Fokko naar de film geweest. Michiel de Ruyter was volgens beide heren een groot succes!

6 opmerkingen:

  1. Wat fijn te lezen dat het eindelijk de goede kant op gaat!!! Geweldig!!!!
    Een hartelijke groet uit Warnsveld!
    Kees en Marijke Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super. Eindelijk de goede kant op. Laat het vele lekkere eten je maar goed smaken. Gr. Harfsen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldig goed NIEUWS! Stan ,het ga je goed verder! En familie,wat zullen jullie blij zijn!Fantastisch!
    lieve en hartelijke groet van Rob en Marian Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  4. YES! Eindelijk goed nieuws! Wat fijn, Stan! En waarmee kun je dat beter vieren dan met een filmpje en de Mac?!
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat het weer een beetje beter met je gaat!
    Thijs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Superrr Stan!!!
    Tot gauw!!!
    Groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen