donderdag 15 januari 2015

Weer in het AMC.

Ook het nieuwe jaar heeft voor Stan z'n ups en downs. Na thuiskomst leek hij goed op te knappen. Dat duurde helaas maar een paar dagen. Daarna voelde Stan zich weer regelmatig misselijk en wilde zelf steeds minder eten. Omdat de stoelgang al een paar dagen stilstond leek er in eerste instantie sprake van verstopping. Na contact met Nijmegen, omdat Stan ook koorts kreeg, werd ons gevraagd naar het ziekenhuis in Zutphen te gaan. Met een klysma leek het probleem enigszins opgelost.

De dag erna, zondag, keerden de klachten van Stan even zo goed weer terug. Na weer contact met Nijmegen vertrokken we weer naar Zutphen en later die dag naar Nijmegen. Er werd gestart met antibiotica en er werd een echo van z'n buik gemaakt. Deze informatie werd met het AMC besproken en uiteindelijk is Stan dinsdagochtend weer met de ambulance van Nijmegen naar het AMC gebracht.

In het AMC is een MRI scan gemaakt van Stan zijn buik. Op die manier is er aanvullende informatie verzameld op basis waarvan besloten werd om bij Stan weer te gaan kijken via de maag in de cyste.

Vandaag is er tijdens deze ingreep weer schoongemaakt en gespoeld in de cyste. Stan heeft nu voor een aantal dagen naast zijn maagsonde ook weer een spoelslang door zijn neus lopen. Hiermee wordt de cyste doorlopend zachtjes gespoeld en 6 keer per dag moet er aanvullend met wat meer kracht gespoeld worden.

Aankomende dinsdag zal de spoelslang verwijderd worden omdat er dan een nieuwe ingreep plaats zal vinden. Als de cyste daarna voldoende schoon is zal toch echt het herstel een keer gaan beginnen en doorzetten!

7 opmerkingen:

  1. Even reageren, ook namens Hilde. We hopen dat dit schoonmaakteam ook werkelijk bereikt dat je echt kunt herstellen. Sterkte jongen, Stan, houd vol ook al zie je het niet meer zitten. Je bent een kanjer, dus het moet toch lukken......Mazzel Stan, groeten van Hilde en Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stan, wij hebben heel veel bewondering voor je!!! We hopen dat de komende ingreep weer een stukje verbetering zal opleveren. We duimen voor je!!!!!
    Een hartelijke groet uit Warnsveld.
    Kees en Marijke Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stan,heel veel sterkte voor jou en je familie!!
    Een hartelijke groet van Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tjemie Stan je zult er wel eens helemaal klaar mee zijn en dat kan ik me heel goed voorstellen maar ik denk dat de aanhouder wint dus kopop Stan wij de bekertjes duimen voor je Gr Linda Edwin Gijs en elze

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje Stan, wat een tegenslag. Maar de moed niet opgeven hoor!! Maar je bent zo'n optimist en doorzetter, het gaat een keer de goede kant op, dat kan gewoon niet anders. Dus volhouden, veel succes en we denken veel aan je. Veel groetjes Hans, Ellis, Maureen en Maarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een pech heb je weer, Stan.
    Nu kan je je het waarschijnlijk moeilijk voorstellen maar ook dit gaat echt voorbij, helaas duurt het langer dan gehoopt maar ik geloof echt dat het goed komt.
    Het is nu natuurlijk moeilijk te geloven maar straks kijk je hier op terug en ik hoop dat jij dan kan zeggen; na die laatste cyste-operatie ging het herstel ineens héél erg snel en goed!
    Natuurlijk had je liever anders gewild en heb je moeilijke momenten maar je mag zeker trots zijn op jezelf, je bent dapper en sterk en het is ook dapper dat je je verdriet laat zien want dat hoort er helaas ook bij. Veel sterkte en ik wens je heel veel geluk toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste Stan,
    Heel veel sterkte morgen. Ik hoop dat het verwijderen van de slang en de ingreep daarna perfect verlopen en dat je inderdaad snel weer eens geen gedoe aan je hoofd zult hebben! Ik wens je niets dan goeds en hoop je snel weer eens te zien. Ik vind het hartstikke goed hoe je je telkens weer door alles heen slaat. Je bent een flinke knul! Heel veel groeten, ook aan je familie!
    Cefas

    BeantwoordenVerwijderen