zondag 4 januari 2015

Kerst en Oud&Nieuw in ziekenhuis - Gelukkig 2015?

Een rustige Kerst in Nijmegen is het niet geworden. Stan kreeg op eerste kerstdag hoge koorts en opnieuw werd er een echo van zijn buik gemaakt. De echo liet zien dat de cyste weer gegroeid was. In overleg met het AMC werd besloten dat Stan met spoed naar het AMC zou worden overgebracht.

grapjas op OK



Vanuit de echo en het beeld van de groeiende cyste leek het erop dat de buisjes van maag naar cyste verstopt zaten. Dat veroorzaakt een ontsteking en dat zou dan Stan zijn koorts ook verklaren.

Eenmaal in het AMC is op tweede kerstdag een tweede ingreep uitgevoerd. Zoals altijd zat Stan nog vol met grapjes, zelfs op de OK.

De verstopte buisjes werden verwijderd. De cyste was gevuld met vocht en afgestorven weefsel van de alvleesklier. Dat weefsel is voor een groot deel verwijderd. Er werd een spoelslang ingebracht om de cyste te spoelen en twee nieuwe buisjes werden geplaatst.




sondeslang en spoelslang



Afgelopen maandag is deze ingreep herhaald om de cyste zo schoon en leeg mogelijk te maken.  Na een rustige oudejaarsavond in het AMC, met uitzicht over heel Amsterdam en het aldaar afgestoken vuurwerk, werd de spoelslang op nieuwjaarsdag verwijderd. De buisjes blijven voorlopig zitten.


Eindelijk is de druk van de ketel, in dit geval van Stan zijn maag. Sinds gisteren zijn we weer thuis en probeert Stan met smaak zelf weer te gaan eten. De sondevoeding blijft nog ter aanvulling.






We gaan er vanuit dat Stan nu verder kan met zijn herstel en zijn revalidatieproces, het belooft dan ook een beter jaar te gaan worden!


Happy New Year

4 opmerkingen:

  1. Happy New Year voor jullie allemaal!De start thuis belooft goeds!
    Voor nu eerst maar een beetje rust gewenst en vooral lekker genieten van en met elkaar,hartelijke groet van Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens jullie heel veel goeds voor 2015.
    Veel stapjes en stappen vooruit met je gezondheid dit jaar Stan!
    Fijn ook dat je nu thuis bent!
    Lekker bijtanken en als je er aan toe bent zien we je vast wel een keer verschijnen bij OPUS
    hartelijke groet José Mekers

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Stan,

    wat fijn dat je nu lekker thuis bent. We hopen dat je herstel nu voorspoedig zal verlopen en dat 2015 een fantastisch mooi jaar mag gaan worden!
    Vandaag zijn we hier weer begonnen. We hebben je blog geprint en opgehangen.

    Namens iedereen van OPUS heel veel groetjes en liefs,
    Tanja, Erna en Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopleijk blijft het nu eindelijk goed gaan!! We duimen!! Een hartelijke groet, Kees en Marijke Polman

    BeantwoordenVerwijderen