maandag 1 september 2014

Verlof

Na het goede nieuws van vorige week is er eigenlijk alleen maar meer goed nieuws gekomen. Met Stan gaat het met kleine stapjes steeds wat beter. De artsen hebben dan ook besloten dat de behandeling voor de Non-Hodgkin lymfoom hervat kan worden. Zo zal Stan de komende vier weken op vier dagen chemotherapie krijgen. Hiermee zal de intensieve behandelingsperiode beeindigd worden. De behandeling van Stan gaat niet meer volgens het vaste protocol, maar wordt zo precies mogelijk afgestemd op de situatie van Stan. Voor het starten van deze chemoperiode werd er vrijdag een ct-scan gemaakt en zal ervandaag een beenmergpunctie gedaan worden. Dit alles is ter controle.

Na de vier weken chemo zal Stan naar revalidatiecentrum Groot Klimmendaal gaan in Arnhem. Daar zal Stan gaan werken aan verder herstel van zijn uitvalverschijnselen. Omdat hij zich nu al steeds wat beter voelt en meer kan en er bekend is hoe lang hij nog in het Radboud zal zijn, wordt er een eerste revalidatieprogramma ingezet voor de komende vier weken in het Radboud. Daarna wordt dat voortgezet in Arnhem. Hoelang de revalidatieperiode zal duren is nog niet bekend. Stan zal in Arnhem in eerste instantie intern verblijven. De behandeling tegen de schimmelinfectie wordt ook in die periode voortgezet.

Ondertussen is Stan nu bijna iedere dag wel even buiten. Een rondje in de rolstoel, even weg uit het ziekenhuis dat doet goed.


Op woensdag heeft hij een rondleiding gehad op het traumahelicopterdek van het ziekenhuis. Normaal is dit verboden terrein, maar voor Stan werd een uitzondering gemaakt. Hij kreeg uitgebreide toelichting bij zijn rondleiding op het dek. Dit was erg interessant en daarbij was het mooi weer zodat wij ook mooi uitzicht hadden vanaf het dek. Al met al een superuitje dat geinitieerd was door een verpleegkundige van de afdeling. Waarvoor onze dank!


Wat Stan echt goed gedaan heeft is zijn, toch wel, onverwachte verlof. Hij mocht zaterdag voor vier uurtjes naar huis! Zo vertrok hij om tien uur in de ambulance richting Lochem, waar hij door Fokko en Meike werd ontvangen.



Na lekker op de bank geinstalleerd te zijn, was hij klaar voor de ontvangst van Bob. Samen hebben zij zich vermaakt met de Wii. Daarna wilde Stan graag film kijken en zo hebben we met zijn vieren in de thuisbioscoop genoten van Oceans twelve. Om drie uur 'smiddags vertrok hij weer in de ambulance naar Nijmegen.






Stan is door zijn uitje naar huis weer opgeladen om de komende vier weken het hoofd te bieden. Hij gaat er dan ook met goede moed weer tegenaan!

1 opmerking:

  1. Wat een sprong heb jij gemaakt. Je lacht weer en dat is erg goed om dat te zien.
    Liefs uit Harfsen

    BeantwoordenVerwijderen