maandag 8 september 2014

Opsteker van de week!

De eerste week chemotherapie zit er weer op! Nog drie weken te gaan. Helaas voor Stan had hij wel last van de bijwerkingen en voelde hij zich afgelopen week behoorlijk rot. Hij was erg moe en voelde zich regelmatig zo misselijk, dat ook zijn sonde er met het overgeven uitkwam. Deze moest er dan al gauw weer opnieuw ingebracht worden, wat altijd even vervelend is.

Gelukkig knapte hij na de vier dagen chemo langzaamaan weer een beetje op. Zo kon hij een heel klein beginnetje maken met wat schoolwerk. Samen met Harry (onderwijsconsulent van het ziekenhuis) startte hij met economie. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten. Stan heeft nog onvoldoende conditie om zich goed te kunnen concentreren en het werken vermoeide hem zodanig dat na een kwartiertje gestopt moest worden. Voor Stan was dat een tegenvaller, hij had echt gehoopt al wat langer te kunnen werken.

Op zaterdag had Stan een verrassing in petto. Het lange ziek zijn, de uitvalverschijnselen aan zijn linkerkant en de scheefstand van zijn linkervoet maakten het zelfstandig lopen voor Stan tot voor kort onmogelijk. Zaterdag stapte Stan uit zijn bed om in de rolstoel plaats te nemen, maar hij liep deze met een paar flinke passen gewoon voorbij. Zo zonder steun lopen bleek hem ineens goed af te gaan. Dit was de opsteker van de week!

Op zaterdag en op zondag heeft hij meerder malen gedemonstreerd dat hij zelf een aantal passen zonder hulp/steun lopen kan. We kunnen dit wel een mijlpaal noemen in deze herstelfase!


Zondag was Stan zover hersteld van de chemo dat hij graag naar buiten wilde om Joep, onze hond, weer een keer te zien. Dit verliep zeer goed.





We hebben met Stan en Joep een wandeling kunnen maken. Als tussenstop zelfs op een terrasje gezeten, waar Stan lekker een broodje kroket en een sapje bestelde. Op deze manier heeft Stan zichzelf weer opgeladen om aan de tweede week van zijn chemoperiode te beginnen.





2 opmerkingen:

  1. Weer mooi en duidelijk geschreven.Heel veel liefs.xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Stan, ik ben een goede vriendin van Gijs en volg via hem (en ook via je oma op facebook) hoe het met je gaat. Wat goed te lezen dat je al weer een stukje naar buiten kon. Veel sterkte de komende periode!
    liefs Lies Visser

    BeantwoordenVerwijderen