woensdag 24 september 2014

Einde ziekenhuisopname in zicht!

Aankomende zaterdag, als alles goed verloopt, zal Stan het ziekenhuis verlaten! Op dit moment kijkt hij daar enorm naar uit. Na twaalf weken ziekenhuis heeft hij het wel gezien daar.

Deze week begon met een kleine tegenvaller omdat afgelopen maandag zijn bloedwaarden niet goed genoeg waren om zijn laatste intensieve chemotherapieweek te starten. Vandaag is besloten dat deze chemo wel van start kon gaan en zo zal hij zaterdag de laatste chemo van dit blok krijgen en daarna naar huis mogen!

Maandag aanstaande gaat hij starten op Groot Klimmendaal voor zijn verdere revalidatie. Stan wordt klinisch opgenomen en na drie weken wordt beoordeeld of deze klinische opname verlengd wordt of dat het omgezet wordt in een vorm van dagbehandeling.




In de tussentijd heeft Stan niet stil gezeten. Hij
oefent dagelijks met lopen, fietsen, schrijven. Hij gaat met grote regelmaat een frisse neus halen buiten en houdt inmiddels ook weer van een spelletje spelen. Zeker als hij onverwacht weer een dagje naar huis mag.






Hij maakt gebruik van de "leuke dingen" van het ziekenhuis. Hij rijdt mee op een golfkar om op de plaats van bestemming te komen, hij ontvangt Bikkel, de mascotte van NEC. Misschien krijgt hij nog een rondleiding in het laboratorium en hij heeft twee artsen geinterviewd.

Zijn medische behandeling loopt ondertussen gewoon door. Gelukkig horen we de laatste tijd alleen maar positieve berichten. Zo is uit de CT scan en de MRI scan van gisteren gebleken dat de schimmelinfectie duidelijk aan het afnemen is in zijn hoofd en in zijn longen. Ook van zijn lymfoom is op dit moment niets zichtbaar.


Voor de overplaatsing naar Groot Klimmendaal krijgt Stan een andere sonde geplaatst. Deze nieuwe sonde komt uit in zijn darm en niet in zijn maag. Dit wordt gedaan omdat de cyste in Stan zijn buik op zijn maag drukt waardoor hij alleen kleine hoeveelheden in zijn maag verdraagt. Om toch voldoende binnen te krijgen kan er door de nieuwe sonde meer voeding toegediend worden. De neiging tot overgeven bij een volle maag wordt dan voorkomen en daarbij kan Stan dan misschien zelf iets meer gaan eten. Aan de cyste wordt op dit moment niets gedaan. De andere complicaties en zijn fysieke en conditionele herstel zijn nu belangrijker.

We zien uit naar komend weekend. Stan zal na 12 weken weer een nachtje thuis doorbrengen. En daarna naar Groot Klimmendaal, dat is wel niet naar huis maar wel degelijk een stap dichter bij huis.
Stan heeft er zin in en gaat ervoor!




8 opmerkingen:

  1. Yes! Wat fijn dat je komend weekend eindelijk het ziekenhuis mag verlaten, Stan!
    Heel veel sterkte met de laatste loodjes van deze chemo.
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woehoeeeeeee!!!! Goed nieuws!!!

    Lies Visser

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yes!!! Wat goed nieuws Stan, eindelijk even naar huis. Weer in je eigen bed, al is het maar 1 nachtje, het is weer een begin. Je bent een kanjer en we hopen voor je dat ook de revalidatie naar wens gaat. Maar je bent immers een vechter, dus je zult zeker je best doen en iedereen helpt je daar bij. We wensen je heel veel succes en sterkte ook voor je vader, moeder en zus.

    Groetjes uit Winschoten van Jakob en Antje Koetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jippie,wat een prachtig vooruitzicht Stan,heel veel sterkte en succes in het revalidatie centrum,
    Groet,Dick en Ida Zwart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig deze vooruitzichten Stan.....wat heerlijk voor je. Even een kleine opmerking t.a.v de mascotte die jou een bezoek heeft gebracht. " Als Nimweegse doet het me pien in me hert dat er gesproken wordt over NAC, maar het is toch ech Enniesee! DUS NEC! ". Zo en nu ben ik weer gewoon Erna, die nog steeds geen gaatje heeft gevonden om samen met Hilde jou op te zoeken. Sorry, maar wat in het vat zit verzuurt niet! Ken je die uitdrukking?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helemaal Top!
    Hele familie: gefeliciteerd met deze opmars,maar vooral STAN!
    Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Joepie! Wat fijn om dit laatste bericht te lezen. Een mooie, ontroerende stap voorwaarts en ...dichterbij huis. We zijn heel blij voor jullie Stan, Meike, Fokko en Anneloes. We blijven jullie berichtjes volgen. Meelevende groeten, Walter, Lisette, Wim en Paola Kloosterboer, Lochem

    BeantwoordenVerwijderen