maandag 13 oktober 2014

Start Groot Klimmendaal

Stan is gestart met revalideren in Groot Klimmendaal. Dit is wel een week later geworden dan de bedoeling was, maar nu is het zover!

Twee weken geleden op maandag kwam Stan in het Radboud om bloed te prikken en zou daarna diezelfde dag bij Groot Klimmendaal beginnen. Helaas, pindakaas, dat ging niet door. Stan voelde zich toen al een paar dagen behoorlijk beroerd en in het Radboud was de boodschap dan ook meteen dat ze hem niet weer zouden laten gaan, voordat hij zich beter zou voelen. Dit leverde Stan een extra week ziekenhuisopname op. Wat een tegenvaller was dat.

Om uit te zoeken waar Stan last van had werd er van alles uit de kast getrokken. Een echo, een röntgenfoto, uitgebreid bloedonderzoek. Maar er werden geen aanwijzingen of verklaringen gevonden. Uiteindelijk is er in overleg een stressdosering hydrocortison gegeven. Deze medicatie was net volledig afgebouwd. Binnen korte tijd zagen we Stan behoorlijk opknappen. Uiteindelijk mocht Stan weer naar huis.




En dus kon Stan beginnen op Groot Klimmendaal. Werken aan zijn herstel, hij had er al zo'n zin in.
Sinds afgelopen dinsdag verblijft Stan op de groep voor kinderen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Na een middag vol met intake en kennismakingsgesprekken is zijn behandeling gestart. Door de week heen krijgt Stan fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, muziektherapie, onderzoek door de revalidatiearts en begeleiding van de neuropsycholoog. Dit alles om zijn herstel zo volledig mogelijk te maken.








Stan vindt het leuk op Groot Klimmendaal, Het is er gezellig en er is contact met andere kinderen. En ze hebben er een bad:



Het is er zo anders dan in het ziekenhuis dat hij zich geen patiënt meer voelt.... en dat alleen al doet wonderen!

In de weekenden mag Stan naar huis. En zo heeft hij afgelopen weekend thuis doorgebracht. Onze hond Joep was er ook. Sinds maanden waren we thuis compleet! Dit eerste weekend thuis heeft wel een staartje gekregen. Stan heeft zijn nieuwe, dieper liggende sonde uitgespuugd. Dit betekent dat hij opnieuw ingebracht moet worden en dat houdt weer een ritje Nijmegen in.

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto,s,hopelijk is het met decsonde weer ok! en is Stan weer op Gr. Klimmendaal,heel veel succes daar Stan,
    hartelijke groet van Rob en Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stan, je bent een kanjer hoor. We hopen dat de therapieën je goed doen en dat je ervan opknapt. En lekker de weekenden naar huis. Heeeerlijk voor jou en jullie allemaal. Blijf je best doen jongen.
    Groetjes uit Winschoten van Jakob en Antje Koetje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel leuke foto hoor, veel succes daar,
    Hartelijke groet
    Adrienne,Betti en Laci

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn om te kunnen starten met de revalidatie, Stan! Die duimen op de foto's beloven veel goeds.
    Veel succes op Klimmendaal!
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen