donderdag 6 maart 2014

Een nieuwe chemokuur....

Na het goede nieuws van de vorige keer is Stan vol goede moed begonnen aan zijn tweede maand. Dit begon niet zo heel fijn, de eerste de beste dag was hij van 7 uur 's ochtends tot 7 uur 's avonds van huis. Hij voelde zich niet zo prettig en die hele lange dag bracht daar geen verbetering in. In het weekend kon hij daar wel weer van herstellen.

Vanaf afgelopen maandag heeft hij een hele korte chemo, die binnen 10 minuten ingespoten wordt via zijn  port a cath. Voor deze behandeling kan hij gelukkig deels ook in Zutphen terecht, wat enorm veel reistijd en energie bespaart.

Deze korte chemo werkt erg op zijn bloedwaarden. Zo kan het gebeuren dat de chemo uitgesteld wordt als zijn bloedwaarden te laag worden. Ter controle wordt er iedere week na de 4 kuurdagen bloed geprikt om te kijken of de volgende periode van 4 dagen gestart kan worden.

Stan is nog steeds erg moe, maar kikkert enorm op van kleine en soms korte vrienden bezoekjes. Soms is het genoeg even te kletsen, soms is hij wel in staat om een spelletje te spelen en af en toe maakt hij een klein wandelingetje.

Omdat zijn school deze week vakantie had, heeft Stan wat schoolwerk betreft ook een beetje vakantie gevierd. Vanaf volgende week zal hij toch een beetje aan de bak moeten. Samen met school wordt er dan een schema gemaakt voor de te volgen lessen met de webcam en dan zal er ook weer huiswerk gemaakt moeten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten