dinsdag 11 maart 2014

Doping, vampier of bloedtransfusie?

Zoals eerder aangegeven worden door de huidige medicatie van Stan zijn bloedwaarden behoorlijk aangetast. Gisteren bleek dan ook dat zijn HB zo laag geworden was dat een bloedtransfusie voorgeschreven werd. Dit tot grote opluchting van Stan en ons, want het zou betekenen dat hij van zijn duizeligheid en hele erge moeheid voorlopig verlost zou zijn. Na een lang weekend vol malaise konden we dat goed gebruiken. Het kleine nadeel dat er aan vast zat, weer een lange, lange dag in Nijmegen namen we op de koop toe.

Inmiddels wordt Stan door Meike vampier genoemd, en gezien de positieve verandering in zijn energieniveau heeft Fokko deze actie met doping geassocieerd.

Zijn overige bloedwaarden bleken nog wel voldoende op peil om de chemotherapie voort te zetten. Dus Stan is gisteren ook begonnen aan de tweede week van dit blok. Dat hield in dat hij naast de korte chemo van zo'n 10 minuten ook een ruggeprik kreeg met chemo. Voor de ruggeprik krijgt Stan een soort roesje, dat zorgt er voor dat hij na de ruggeprik heerlijk ligt te slapen gedurende een paar uur. Hij verliet gisteren het ziekenhuis dan ook beter dan zoals hij er 's ochtends gekomen was!

Vandaag heeft hij, nadat hij zijn chemo behandeling in Zutphen gehad had, met zijn webcamsysteem twee lessen gevolgd van school. In het weekend waren we bang dat dat niet zou lukken, maar dat lukte vandaag prima. Ook de rest van de week zal hij, mits hij zich goed genoeg voelt, lessen blijven volgen.

Doordat Stan zich zo beroerd voelde hebben we helaas de bezoekjes van het afgelopen weekend afgezegd. Maar zoals Stan zich nu weer voelt is bezoek weer van harte welkom!

1 opmerking:

  1. Hoi Stan, Wat moet je veel tot je nemen zeg! Ik kan me voorstellen dat je soms niet meer weet, waar je naar van bent! Balen dat je je zo beroerd hebt gevoeld. Ik hoop dat je je nu weer een tijdje beter voelt. Sterkte met al je ziekenhuisbezoeken!

    BeantwoordenVerwijderen