maandag 11 augustus 2014

Nog een lange weg te gaan...

Naar aanleiding van de scan van vorige week werd een dag erna alsnog besloten om neurochirugisch in te grijpen. Op woensdag heeft de neurochirurg Stan geopereerd met de bedoeling materiaal (hersenvocht en schimmel) te verwijderen om onderzoek naar te doen.


Deze operatie is goed verlopen, een nachtje op de intensive care volgde. Er werd voldoende materiaal verkregen waarmee onderzoek gedaan kon worden. De vragen die de artsen beantwoord wilden hebben was of de medicatie op de plek van de schimmel aankomt, de schimmel niet resistent is tegen het medicijn en of er mogelijk nog iets anders dan de verdachte schimmel aanwezig zou zijn.




Na de operatie aan zijn hoofd ontstond er wat vochtophoping in Stan zijn gezicht. Om een stolsel in de hals uit te sluiten werd vrijdag een echo gemaakt. Hierop was niets te zien en lijkt het vocht ontstaan te zijn door de operatie (inmiddels is dit vocht al verminderd).

Op zaterdag, na zich enkele malen verslikt te hebben, besloot de neuroloog opnieuw een MRI scan te laten maken. Dit is gedaan om uit te sluiten dat de schimmelplekken zich uitbreiden. De MRI leverde geen nieuws op.

Inmiddels weten we dat zowel de medicatie op de plek komt waar het zijn moet, dat de schimmel niet resistent is voor het medicijn, dat er niet iets anders zit dan de schimmel, Aspergillus. Er rest ons nu niets anders dan geduld hebben om resultaat te zien.

Is er resultaat te zien dan zal het nog lange tijd duren (mogelijk maanden) voordat de schimmel helemaal verdwenen is en Stan volledig hersteld zal zijn. Een lang revalidatietraject zal onderdeel uitmaken van dit herstelproces.

Ondertussen speelt de behandeling voor zijn lymfoom ook een rol. Niet behandelen is geen optie, vandaar dat al gestart was met de onderhoudstherapie. Helaas werkt deze medicatie vertragend op de medicatie tegen de schimmel. Toch is daarin geen andere keus te maken omdat anders de kans vergroot dat de lymfoom terugkomt.

Hoewel Stan al veel kaartjes heeft gekregen, waarvoor dank!, geven we hieronder het adres voor diegenen die ook of nog een kaartje willen sturen:

Radboud UMC
Route 808, kamer 9
Stan van der Zee
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen





6 opmerkingen:

  1. Wat heftig om te lezen allemaal en om Stan zo te zien op de foto's. We hopen dat Stan zo dapper en sterk blijft zoals hij tot nu toe is geweest. En dat zelfde geldt voor jullie Fokko, Anneloes en Meike. Sterkte en veel liefs Hans, Ellis, Maureen en Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heftig, wij zijn geschrokken om Stan zo te zien. Kaartjes zullen wij weer verzenden. Dikke knuffel voor jullie alle vier. Liefs uit Harfsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag overburen. Wij kregen dit adres van buurvrouw Ineke. Pas nu beseffen wij waarom het al zo lang stil is aan onze overkant. Jullie maken iets heel heftigs mee. We wensen jullie veel moed en vertrouwen en denken veel aan jullie. Als er iets is wat we kunnen doen voor het huis, laat het weten dan doen we dat graag. Warme groet, Wilma Nico

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve familie,
    In deze zware tijd voor jullie allen wens ik jullie veel sterkte en liefde
    Veel liefs
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow... Heftig zeg!!! Heel veel sterkte daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo lieve familie vd Zee,

    Ook al hebben wij elkaar helaas nog niet goed leren kennen, denken wij veel aan jullie in deze rot situatie.
    We wensen jullie en uiteraard vooral Stan heel veel sterkte en we hopen jullie snel weer aan de Rosmolenstraat te zien.
    De nieuwe buren, Claudia, Chris, Joey en Chyenne.

    BeantwoordenVerwijderen