dinsdag 1 april 2014

Rust?

De uitslag van het bloedprikken was gunstig voor het starten van de laatste week chemo van dit blok. Helaas was Stan zijn HB weer dusdanig laag dat er de volgende dag een bloedtransfusie ingepland werd. Dat betekende wederom een lange dag in het ziekenhuis, dit keer in Nijmegen.

De volgende drie dagen werd de chemo weer in Zutphen gegeven. Stan heeft het geweten dat dit de laatste week was. Hij is erg beroerd geweest en heeft een paar dagen alleen maar in bed en op de bank gelegen, at weinig en zelfs drinken vond zijn maag niet zo lekker.

Op zaterdag heeft hij na de chemo via zijn port a cath medicijnen gekregen tegen de misselijkheid. Dit werkte vrij snel en goed, want 's middags durfde Stan het aan om naar de hockeywedstrijd van Meike te gaan kijken.

De verbetering bleef in opmars en op zondag had Stan een echte topdag. Hij heeft veel bezoek gehad en zich goed kunnen vermaken. In deze relatief goede conditie gingen we maandag op weg naar Nijmegen voor de afsluiting van dit behandelingsdeel. Het betekende een dag met chemo en daarna uren spoelen.

Na een voorspoedig begin bleek laat in de middag dat Stan te weinig vocht uitplaste waarmee hij gespoeld werd. Uiteindelijk kreeg hij medicatie om het plassen op gang te brengen. Hij moest eerst voldoende vocht kwijtraken voordat hij naar huis mocht. Resultaat was een dagje ziekenhuis vanaf half negen 's ochtends tot half acht 's avonds!

Maar nu heeft hij en wij RUST: twee weken geen chemo, dus vrij van het ziekenhuis!
Alleen moeten we nog even naar Zutphen om de naald uit de port a cath te laten verwijderen (dat is gisteren vergeten....) en moeten we ook nog een keer tussendoor bloed laten prikken om zijn HB te controleren, ook dat gebeurt in Zutphen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten