maandag 14 april 2014

Protocol M

De eerste week rust verliep zoals gezegd met een aantal ziekenhuisbezoekjes. Een voor het eruit laten halen van de naald, een voor het bloedprikken en helaas als klap op de vuurpijl mochten we ook nog een keer voor een bloedtransfusie in verband met het lage HB van Stan.

Daarna kon Stan wat meer van zijn rust genieten. Hij werd wat minder moe en had zin om af en toe een kleine wandeling of fietstochtje te maken. Tegelijkertijd werd er thuis ook aan zijn schoolplannen voor diverse vakken gewerkt en heeft hij een paar uurtjes meegedaan met de lessen op school via de webcam.
Hij kreeg bezoek van school: zijn coach kwam op bezoek samen met drie klasgenoten en ook deze week lieten Bob en Alain niet verstek gaan en kwamen ook nog gezellig langs voor een bezoekje.

Deze tweede vrije week vloog op die manier voorbij. Op verzoek van Stan hebben wij deze week afgesloten met een weekendje weg. Zo belandden wij in een chique hotel in Aken inclusief spa afdeling. Aldaar hebben wij genoten van een kleine stadswandeling door het centrum naar de Dom van Aken, het zwembad van het hotel, het eten in een gezellig restaurantje en later nog de bar van het hotel.




En vandaag kondigde dag 1 van protocol M zich aan. Protocol M is de naam van het komende behandelingsdeel. Het houdt in dat Stan in een periode van ongeveer 8 weken om de week een aantal dagen opgenomen wordt voor chemotherapie en een ruggeprik. Daarbij moet hij dagelijks 'chemopillen' slikken. Geluk bij een ongeluk is dat in deze periode de preventief voorgeschreven antibiotica's niet gebruikt mogen worden. Dit tot grote opluchting van Stan, hij heeft het niet zo op het slikken van al die medicatie.

Deze nieuwe periode werd in Nijmegen ingeluid met een röntgenfoto en bloedonderzoek. Dit om vast te stellen dat de behandeling vooralsnog voorspoedig verloopt en protocol M op die voorwaarde gestart kan worden. De uitslag van de foto en bloed zijn goed: we kregen de nieuwe medicatie mee naar huis en de afspraak voor de eerste opname is gemaakt.

Zo zal Stan na Pasen op dinsdag opgenomen worden voor de eerste keer in dit deel van de behandeling. Als alles voorspoedig verloopt duurt zo'n opname drie dagen. Op de derde dag wordt er weer bloedonderzoek gedaan, is alles goed dan mag Stan weer naar huis. De verwachting is dat Stan niet zo beroerd zal worden en zich wat fitter zal gaan voelen dan in de vorige behandelperiode.


1 opmerking:

  1. Dat zag er goed uit in Aken. Gezellig. Voor nu veel succes, wij duimen voor je dat je na drie dagen naar huis komt. Liefs uit Harfsen

    BeantwoordenVerwijderen