zondag 30 april 2017

Uitjes

Stan is oncologisch gezien weer goedgekeurd! De controle bestond dit keer uit een echo van de buik en de hals, een longfoto en bloedonderzoek. De echo's en de foto waren helemaal goed! De volgende controle, over drie maanden, zal dan bestaan uit een longfoto en bloedonderzoek.
Uit het bloedonderzoek bleek weer dat de witte bloedcellen en de bloedplaatjes te weinig aanwezig zijn. Dit, zo wordt aangenomen, is een bijwerking van de medicijnen tegen epilepsie. Over het algemeen merkt Stan daar niet zo heel veel van. Maar op het moment dat hij iets onder de leden heeft, omdat hij vatbaarder is, komt hij daar ook weer moeilijk vanaf. Daarnaast kan zijn moeheid, die er helaas ook nog steeds is daar ook voor een deel mee samen hangen.

Bij de neuroloog kwam deze bloeduitslag natuurlijk ook aan de orde. Toch zal er geen mindering in medicatie komen op dit moment. Nog steeds is het risico van een insult geen optie in verband met de broze botten van Stan. Wel heeft de neuroloog voorgesteld om samen met de oncoloog en een zeer ervaren kinderarts de situatie van Stan nog eens goed te bestuderen ten aanzien van de osteoporose.

Na de diagnose van Stan, in januari 2014, is zijn beugel verwijderd. Dit was voorschrift in verband met de hygiëne. Nu, toch ruim een jaar na het beëindigen van de behandeling, is het tijd voor een bezoekje aan de orthodontist. In mei zal Stan een nieuwe beugel krijgen, eerst alleen onder en later ook boven.

Stan gaat nog steeds met plezier naar Brein Support. Vlak voor de meivakantie was er een excursie waar Stan met veel plezier aan mee gedaan heeft. Het was een bezoek aan het Aiborn museum. En voor Stan , die erg geïnteresseerd is in geschiedenis en zeker ook in de tweede wereldoorlog was dit een spekkie naar zijn bekkie!






En zo komen we uit in de meivakantie. Zowel Stan als Meike hebben 2 weken vrij, waarvan er nu alweer 1 week voorbij is. Afgelopen week zijn wij op koningsdag richting Den Haag gegaan. 's Avonds hebben wij daar in het Zuiderstrandtheater een originele voorstelling bijgewoond van Lucky TV Live. Dat was erg leuk.


In de komende week hebben we nog een uitje tegoed. Dan gaan we richting Doetinchem om daar Pieter Derks in het theater te zien. Daar kijken we naar uit!


3 opmerkingen:

  1. Hee!Wat leuk :zo snel weer een update!Wij zien hem nu pas,dus meivakantie is alweer voorbij!
    Fijn dat het -behoorlijk- goed blijft gaan!,,,!
    En het genieten van allerlei dingen weer begonnen is.
    Top!
    Hartelijke groet Stan ,ook voor je zus en ouders van Marian en Rob


    BeantwoordenVerwijderen
  2. De eerste zin van het verhaal is natuurlijk de beste zin!
    En wat ontzettend fijn dat er weer leuke dingen op het programma staan. Ik ben zelf ook bij Pieter Derks geweest en vond het erg leuk. Ik hoop dat jullie ook genoten hebben.

    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Stan, ouders en Meike, Vanmorgen toch jullie blog weer opgezocht om te lezen hoe het nu is met jou en je familie. het lijkt allemaal al zo ver weg en toch spreken Hilde en ik regelmatig over jou en informeren we elkaar wat we gelezen hebben. Ik vind jullie allen kei sterk en zo goed voor elkaar zorgend! Jullie genieten van gewone maar toch bijzondere dingen , fantastisch. Ik ben blij voor je dat je zoveel ondersteuning krijgt via brein support, begrip zul je veel nodig hebben, ik wens jou in het bijzonder Stan veel succes en geluk hiermee, je hebt er de kracht voor! Lieve groeten van Erna, ook voor je ouders en zus.

    BeantwoordenVerwijderen