zaterdag 1 april 2017

Laatste nieuws

De voorjaarsvakantie is voorspoedig verlopen in Portugal. Hoewel het echte mooie weer op zich liet wachten, hebben we ons prima kunnen vermaken. Zo hebben we wat rond getoerd in de omgeving, een boottochtje langs de rotskust gemaakt, lekker gegeten in een Portugees restaurantje, geluierd en een aardewerk fabriekje bezocht, waar het aardewerk nog met de hand beschilderd werd.



Stan heeft het als enige aan gedurfd
om in het zwembad te duiken. Het water was erg koud en Stan stond dan ook met een paar minuten weer op de kant!














Stan gaat inmiddels al een paar weken met veel plezier naar Brein Support. Hij heeft het daar erg naar zijn zin. Er worden leuke activiteiten ondernomen en hij is onder leeftijdgenoten, dat doet hem goed. Het lijkt hem energie te geven in plaats van dat het hem energie kost! Binnenkort gaat Stan dan ook een dag extra er naar toe. Hij werkt daar ook aan maatschappijleer en heeft afgelopen week weer een mondelinge toets gehad op het Staring College.
Vanuit de gemeente is het vervoer van Stan naar Brein Support goed gekeurd. Dat betekent dat Stan tegenwoordig met de taxi gebracht en gehaald wordt. Dat verloopt erg goed.

De aanvraag bij het UWV voor de spraaksoftware ondersteuning is goed gekeurd. Binnenkort kan Stan gaan oefenen. Er zal eerst iemand met hem komen trainen hiervoor en dan kan Stan gaan bekijken wanneer hij deze ondersteuning het beste kan gebruiken voor schoolwerk.

In verband met het valgevaar van Stan (epileptie en osteoporose) mag Stan voorlopig niet op een gewone fiets. Via de WMO, en in overleg met de ergotherapeute, is dan ook een aanvraag gedaan voor een driewielligfiets. Ook deze aanvraag is goedgekeurd en zal er binnen enkele weken een driewielligfiets voor Stan beschikbaar zijn. Voor Stan gaat er dan weer een wereld open, want dan kan hij zelfstandig ergens heen en is hij niet meer afhankelijk van ons om ergens te komen.

Het logopedisch onderzoek is afgelopen. Stan scoort op een aantal onderdelen van een taaltest heel goed, maar helaas zijn er ook enkele onderdelen waar hij op uitvalt. Zo blijkt hij onder andere moeite te hebben met de zinsbouw. De logopediste gaat met Stan aan het werk om te kijken welke problemen dit voor hem geeft binnen de schoolse taken.
Daarbij heeft zij ook de spraak van Stan beoordeelt. Stan vindt zelf dat hij te vaak over woorden struikelt. Het blijkt dat zijn tong niet goed aangestuurd wordt waardoor Stan wat minder duidelijk spreekt.

Zo langzamerhand  hopen we toch de laatste nieuwtjes gehad te hebben, die te maken hebben met de beschadigingen in zijn hersenen als gevolg van de schimmelinfectie. Alles wat de laatste tijd vastgesteld is, is blijvende schade voor Stan. In de komende tijd worden er geen onderzoeken meer gedaan door de logopedist, de psycholoog, de ergotherapeut en de fysiotherapeut. Wel blijven alle controle bezoeken bij de specialisten door gaan. Zo zien wij deze maand de oncoloog en de neuroloog.



1 opmerking:

  1. Hoi Stan en familie!
    Dat ziet er positief uit allemaal!
    Stijgende lijn ,TOP,
    Stan ,veel plezier met je " zelfstandigheid " , zal veel vrinheid geven voor allemaal.Hartelijke groet en een Heel Vrolijk Paasfeest!
    Marian en Rob

    BeantwoordenVerwijderen