woensdag 13 januari 2016

Twee gebroken benen!

Een paar daagjes thuis leek het wel redelijk te gaan met Stan. Op 4 januari werd tijdens de controle in Nijmegen vastgesteld dat de leverwaarden te hoog waren. Dat kon er voor zorgen dat Stan zich rot voelde. De antischimmel medicatie werd per direct stopgezet. Deze medicatie zou de lever het meest belasten. De dag erna voelde Stan zich alleen maar weer slechter worden en eindigde dan ook weer in een ziekenhuisopname. Omdat de week ervoor al allerlei onderzoeken waren gedaan en er niet direct aanwijzingen waren om ergens gericht naar te zoeken werd er met name geobserveerd hoe Stan reageerde op het stopzetten van de antischimmel medicatie en ook het stoppen van de chemo medicatie.

Op vrijdag in die week leek Stan voldoende opgeknapt en mocht hij weer mee naar huis. Daar heeft hij welgeteld 1 goede en fijne dag gehad. Daarna heeft hij 's nachts weer een epilepsie aanval gehad, waarna hij weer enorme pijn en krachtverlies in beide benen had zodat hij weer niet kon staan of lopen. Daarbij kreeg hij koorts en konden we weer richting Nijmegen voor een opname, dit keer met de ambulance omdat Stan totaal niet mobiel was/is.

Inmiddels heeft Stan toch nog allerlei aanvullende onderzoeken gehad. Onder narcose is er een ruggeprik uitgevoerd om hersenvocht te kunnen onderzoeken. De uitslag hiervan was gelukkig helemaal goed! Tegelijkertijd is er een beenmergpunctie uitgevoerd, ook die uitslag was gelukkig goed! Een nieuwe sonde werd geplaatst omdat de andere verstopt zat en als laatste zijn er röntgenfoto's gemaakt van Stan zijn rechterbeen/knie.

Stan had pijnklachten in zijn rechterbeen die erg leken op de pijn klachten die hij had bij de breuk in zijn linkerbeen. En ja hoor, in zijn rechterbeen zit ook een breuk en is ook veroorzaakt door de epilepsieaanval. Vandaag zal de orthopeed er naar komen kijken en meedenken over hoe dit nu verder moet. Door de botontkalking heeft Stan broze botten, dat herstelt sneller als je normaal beweegt. Maar met twee gebroken benen is het toch erg lastig bewegen.

Als afsluiter in de onderzoeksrij wordt er donderdag een pet scan uitgevoerd. De klachten van Stan zijn tot nu toe niet te verklaren en de pet scan kan mogelijke infecties en ontstekingen aan het licht brengen.

Al met al gebeurt er veel maar hebben we nog geen duidelijkheid. De behandeling ligt voorlopig helemaal stil. Stan zal voorlopig nog in het Radboud verblijven. Hieronder zijn adres voor degene die een kaartje willen sturen

Radboud UMC
Route 808 , kamer 1
Stan van der Zee
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

2 opmerkingen:

  1. Pfffffff,het houdt nog niet echt op,de ellende,dank voor adres,wij gauw een kaartje sturen,veel sterkte lieve familie!Hartelijke groet van Marian en Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend te lezen dat de positieve flow nog niet doorzet....Hopelijk is dit een van de laatste dalen die genomen moet worden naar herstel. Heel veel sterkte en kracht gewenst aan jullie allemaal. Eddy Voorn

    BeantwoordenVerwijderen