maandag 1 juni 2015

Energie

Na het dagje Hoogvliegers keerde Stan al snel weer met zijn hoofd uit de wolken terug en landde met beide benen op de grond. Hierdoor voelde hij meteen weer dat hij zo erg weinig energie heeft, en dat daar ook zo weinig vooruitgang in zit. Reden voor een gesprek met de hoofdbehandelaar van Stan.


Na het uiten van onze zorgen omtrent Stan en zijn moeheid, kregen wij een duidelijk beeld van hoe het er voor staat met Stan. Stan zijn lichaam krijgt bijzonder veel medicatie om te verwerken en af te breken. Dat kost veel, heel veel energie. Daarbij geven zowel de chemo medicatie als de antischimmelmedicatie veel bijwerkingen, waaronder moeheid en misselijkheid.

Het is dus geen wonder dat Stan zich zo moe blijft voelen. Er valt dan ook weinig vooruitgang meer te verwachten ten aanzien van zijn energieniveau tot ruim na de behandeling. Dat betekent dat Stan tot ruim na februari 2016 moet wachten om zich energieker te gaan voelen. Dit zo concrete nieuws was wel even slikken, maar gaf ook veel duidelijkheid.


Gelukkig levert een bezoekje aan het Radboud ook weleens wat lekkers op, appeltaart en warme chocolademelk!



Intussen heeft Stan voor zijn linkervoet de spalk gekregen. Hoewel het niet echt leuk is om met een spalk te lopen, ervaart Stan er veel steun van. Hij merkt dat hij beter loopt met de spalk en ook wat sneller kan lopen. Meteen komt dan ook zijn wens om weer te kunnen rennen in beeld. Zou er nu misschien wat opschiet inzitten....?

Om meer zicht te krijgen op het lopen van Stan en wat de spalk daaraan toevoegt, heeft Stan een gangbeeldanalyse gehad. Bij Groot Klimmendaal heeft hij heen en weer moeten lopen met en zonder spalk en is hij gefilmd, daarnaast is hij onderzocht door een fysiotherapeut die ook allerlei testjes afnam. Aan de hand van alle informatie die verzameld is, zal er een advies gegeven worden voor verdere fysiotherapie en het gebruik van eventuele hulpmiddelen.

Voor Stan ligt er ook wat leuks in het verschiet. Hij mag mee op zeilkamp. De Stichting Kinder Oncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert onder andere het zeilkamp Zomerzotheid en Stan is een van de gelukkige deelnemers. Onder begeleiding van artsen, verpleegkundigen en andere vrijwilligers zal hij vanaf 7 juni de Friese wateren onveilig maken. Wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Hey Stan,
    het is ongetwijfeld een tegenvaller dat je energielevel voorlopig nog laag zal blijven terwijl je het liefst van alles wil ondernemen. Ik hoop dat de spalk er in ieder geval voor zorgt dat je op korte termijn weer kan rennen.
    Wat een heerlijk vooruitzicht dat je volgende week gaat zeilen! Geniet er met volle teugen van!
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Stan,VEEEEEL zeilplezier volgende week!
    En zet de energie die je hebt maar in voor herstel en " leuke" dingen☺.
    Hartelijke groet van Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen