woensdag 6 september 2017

Alle nieuwtjes op een rij

De vakantie is nog maar net achter de rug, toch is er al weer veel te vertellen. Eerst natuurlijk over de vakantie zelf. Vlak nadat de plaatsing van Stan definitief was op de Monnikskap hebben wij besloten om voor Stan te gaan verhuizen. En wel naar Arnhem, zodat zijn reistijd naar Nijmegen veel beter haalbaar is in verband met zijn energieniveau en ook het werk van Fokko nog goed te bereiken is. Meike is immers op kamers gegaan in Utrecht, en komt graag het weekend nog naar huis maar of dat in Lochem is of in Arnhem maakt niet zoveel uit.



In de week dat wij vertrokken naar Zweden, voor onze rondreis, kwam ons huis te koop te staan. En ook meteen waren er enkele bezichtigingen. Ondertussen hadden wij een fijne tijd in Zweden. We hebben ondanks de aanpassingen aan Stan toch veel gezien en gedaan. Ook Stan was helemaal in zijn element.


Op de terugweg van onze vakantie kregen we een telefoontje van onze makelaar en bleek dat onze woning verkocht was!
Zo snel! Dat had niemand durven dromen!

Het betekende wel dat wij ook snel op huizenjacht moesten gaan. Zo gezegd zo gedaan. Een paar weken later was ook de aankoop van ons nieuwe huis een feit.

Voor eind september vertrekken wij uit Lochem. We zullen dan eerst verblijven in een vakantiehuisje in Arnhem en vanaf eind oktober beschikken wij over de sleutel van ons nieuwe huis.

Ondertussen is Stan actief aan het revalideren. In de vakantie heeft hij fysiotherapie gehad en ook wekelijks meegedaan met een fitnessgroep. Zijn conditie verbetert gelukkig nog steeds. in de laatste week van de vakantie stond er een gangbeeldanalyse op het programma. Dit wordt op Klimmendaal uitgevoerd. Het lopen van Stan en welke spieren en zenuwen daarvoor gebruikt worden, wordt helemaal in kaart gebracht. Als de uitslag er is komt er een advies voor ondersteuning als dat nodig is. Bijvoorbeeld een steunzool of een aangepaste schoen. De uitslag volgt later, maar er werd al wel vastgesteld dat het beenlengteverschil van Stan nagenoeg verdwenen is. Zijn huidige aangepaste schoenen hoeft hij dan ook niet meer aan.

Na de gangbeeldanalyse werd Stan in het Radboud verwacht. Daar zou hij de eerste gift van de bisfosfonaten krijgen en een DEXAscan zou gemaakt worden. Hij was daar wel weer een aantal uurtjes mee zoet. Ook op de dagbehandeling wordt er eten geserveerd van Food for Care. Stan mocht daar weer heerlijk van mee genieten. Naast twee broodjes, kreeg hij een soepje, een smoothie, tonijnsalade en fruitsalade.

Ook was de muisjes schilder aanwezig. Wederom had Stan het genoegen om een schilderijtje mee naar huis te nemen, zijn verzameling groeit gestaag!

Na de eerste paar dagen leek het met de bijwerkingen van de bisfosfonaten mee te vallen. Maar dat viel later in de week vies tegen. Naast de gebruikelijke bijwerkingen als gewrichtspijn, grieperig gevoel werd Stan enorm moe. Tot op de dag van vandaag is dat het geval. Gisteren zijn we voor extra onderzoek naar Nijmegen geweest om uit te sluiten of er iets anders aan de hand zou zijn. Dit is niet het geval en heeft Stan eigenlijk gewoon domme pech dat dit middeltje hem zo aanpakt.


Het beïnvloedt zijn dagelijks leven behoorlijk. Vorige week was de start van het nieuwe schooljaar op zijn nieuwe school. Die viel door de moeheid voor een groot deel in het water. Al de eerste dag wilde Stan eerder naar huis, de tweede dag hebben we ingekort. Inmiddels is het aangepaste rooster van Stan nog een keer aangepast nadat hij twee dagen thuis is geweest.

Wat een fijn en leuk begin had moeten zijn van het schooljaar is hierdoor voor Stan behoorlijk tegengevallen. Helaas is dat ook niet de eerste keer.....

Morgen gaat Stan er weer tegenaan. Hij gaat naar school vanaf half elf en we hopen dat de moeheid langzaamaan weer wegtrekt. Hij heeft ondanks alles zin om te beginnen aan school en die motivatie houden we graag vast!

Dan nog een klein nieuwtje over zijn PAC. Die zou in de vakantie verwijderd worden. Dat ging toen niet door in verband met ziekte van de chirug. De nieuwe datum was vorige week. Die afspraak hebben wij afgezegd omdat Stan zo ontzettend moe is. Dus nu in de herkansing: op 19 oktober, in de herfstvakantie, zal zijn  PAC verwijderd worden.



1 opmerking:

  1. Hoi Familie,
    Wij hopen van harte dat de moeheid bij Stan inmiddels verdwenen is,want verder lezen ( en horen)��goede Stanberichten!
    Fijn dat huis in Arnhem!Gefeliciteerd met deze nieuwe stek!Nieuwe start in mooie omgeving.
    Stan,Meike,veel vooral ook plezier met studeren.Fokko,Annaloes,succes met verhuizing,en Fokko veel succes verder in nieuwe job!
    Hartelijke groet van Marian en Rob

    BeantwoordenVerwijderen