woensdag 9 september 2015

School enzo

Stan is het einde van de vakantie goed doorgekomen. Zo heeft hij nog volop genoten van het uitje naar de Efteling met zijn oom en tante.  En in het ziekenhuis tijdens een controlebezoek een cadeautje in ontvangst genomen. De pedagogisch medewerker die betrokken is bij Stan en erg meeleeft, had dit voor hem geregeld.



Deze schilderijtjes worden in het ziekenhuis gemaakt, op de poli, dagbehandeling en afdeling. De organisatie Vrienden van Kinder Oncologisch Centrum Nijmegen verzorgen en ondersteunen deze actie. Zie ook www.vriendenkocnijmegen.nl

Stan heeft inmiddels vier van deze muizenschilderijtjes.


Vlak daarna begon het gewone schoolleventje weer. Uitgerust kon Stan daaraan beginnen. Er is met school afgesproken dat Stan gaat proberen twee uur per dag les te volgen op school. Daarnaast maakt hij huiswerk en wordt hij nog een uur aan huis begeleid vanuit de organisatie OZL. Stan lijkt wat beter in zijn vel te zitten waardoor het schoolwerk beter lukt dan voor de vakantie!



De eerste twee weken verliepen best goed. Ondanks dat Stan last had van zeer pijnlijke knieën, waardoor het lopen heel langzaam en moeizaam ging en dat hij last had van tintelende handen en voeten. Deze klachten werden erger en erger. Na een extra telefonisch contact met het ziekenhuis verdwenen deze klachten wonderwel als sneeuw voor de zon. De tintelingen zijn een bijwerking van de antischimmel medicatie en kunnen zich te pas en te onpas voordoen. Voor de zeer pijnlijke knieën werd geen oorzaak gevonden.

Nu de derde schoolweek is begonnen blijkt maar weer hoe kwetsbaar en vatbaar Stan is. We merkten in de loop van maandag en dinsdag al op dat het energieniveau wat aan het dalen was en ja sinds vandaag is Stan echt niet fit. Hij lijkt een verkoudheid onder de leden te hebben die hem goed te pakken heeft. De dag brengt hij nu liggend op de bank door, met af en toe een filmpje kijken.


4 opmerkingen:

  1. Hoi familie! En vooral Stan!
    Fijn weer een update te lezen,: met helaas! de downs,maar vooral ook met de UPS. Wij hopen dat de hevige verkoudheid SNEL over is en dat het leuke☺schoolleven weer opgepakt kan gaan worden.Hartelijke groet van Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Stan,
    Ik wens je heel veel sterkte met je behandelingen en heel veel succes op school.
    Ik begrijp dat het niet meevalt maar dat je een echte doorzetter bent, luister goed naar je lichaam en vertrouw op jezelf.
    Het is moeilijk om te strijden tegen Hodgkin en alle nare dingen die er bij komen, het maakt verdrietig en onzeker, ik hoop dat je ook veel mooie dingen mag beleven en fijne ontmoetingen mag hebben en je ondanks de tegenslagen en teleurstellingen ook altijd blijft proberen de positieve te zien en te ervaren want ondanks alle narigheid zijn er áltijd mooie momenten en lieve mensen.
    Jij bent zelf ook een ontzettende kanjer dus ik denk dat het jou wel gaat lukken, samen met je ouders! Liefs en heel veel gezondheid en geluk toegewenst voor jullie allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes en plezier voor het nieuwe schooljaar, Stan! Dat het een prachtig jaar mag worden!
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Stan, na een vakantie van een paar weken in Frankrijk weer even gekeken naar je blog. Inderdaad ups en downs zo te lezen. Hopelijk is je verkoudheid weer weg en gaat het weer wat beter en kun je het schema voor school oppakken. Een haterlijke groet vanuit Warnsveld. Kees en Marijke

    BeantwoordenVerwijderen