maandag 3 augustus 2015

Vakantie Zweden beëindigd na bezoek ziekenhuis Stockholm




Ruim twee weken geleden vertrokken wij naar Zweden. In overleg met de arts van Stan waren we overeengekomen dat Zweden prima was om naar toe te gaan, mits we in de buurt van een groot ziekenhuis zouden verblijven. En zo was ons vakantieplan gericht op en rond Stockholm.




Het eerste huisje lag aan een meer en Stan heeft zich daar prima kunnen vermaken. Hier en daar een kleine toer door de omgeving, een picknick of gewoon lekker lezen bij het huisje. Als klap op de vuurpijl hebben wij Stan zelfs over kunnen halen om een balletje te trappen, te badmintonnen of een balletje te slaan (hockey). En bijna iedere avond een spelletje Machiavelli, waarbij Stan toch erg regelmatig de winnaar was. Een kort kano-avontuur mocht niet ontbreken, helaas zorgden regen en toenemende wind voor een vroegtijdige terugkeer.



Na deze eerste zeer geslaagde week vertrokken wij richting Stockholm. Wij zouden daar het weekend verblijven en daarna de tweede week in een ander huisje doorbrengen. In Stockholm was Stan ook weer goed te pas. We hebben een bezoek gebracht aan de oude stad, waarbij Stan zich in de rolstoel liet voortduwen en geen last had van de regen.



Op zondag was het plan om het historisch museum te gaan bekijken. Op verzoek van Stan die erg geïnteresseerd is in geschiedenis. Naast de vaste collectie was er een tentoonstelling over de Vikingen. Na een late lunch nog wat gewinkeld en terug naar het hotel voor wat rust. 's Avonds hebben we ons bezoek aan Stockholm afgesloten met een etentje bij de Italiaan. Stan liet zich de pizza weer goed smaken.

In de nacht die volgde heeft Stan ons erg laten schrikken. Hij heeft een epileptische aanval gekregen en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een paar uur op de spoedeisende hulp kreeg Stan een plekje op de afdeling waar hij de nacht verder doorbracht. De volgende ochtend hebben wij overleg gehad met de Zweedse arts en met de arts in het Radboud. Er werd besloten geen verder onderzoek te doen. Met medicatie op zak voor als het weer gebeurt werd Stan ontslagen.

Door de aanval was Stan erg vermoeid en had en heeft hij veel spierpijn. In combinatie met de schrik heeft ons dat doen besluiten naar huis terug te keren. Daar heeft Stan veel gerust en de moeheid weer een beetje overwonnen, maar de spierpijn speelt hem nog steeds parten en belemmert hem in het bewegen.

Vandaag hebben we controle in Nijmegen gehad en een gesprek met oncoloog en neuroloog. Doordat Stan kleine littekens heeft van de schimmelinfectie in zijn hoofd, doordat hij nu een epilepsie aanval heeft gehad en door de bijwerkingen van de antischimmelmedicatie is de kans vergroot dat er een herhaling plaatsvindt. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt zal de tijd leren.




3 opmerkingen:

  1. Hoi familie van der Zee!,: nou,die vakantie in Zweden aan het meertje ziet er fantastisch mooi en gezellig uit,en Stan oogt vrolijk en fit.De toestand erna: hopelijk is de spierpijn gauw weg en gaat het weer opwaarts met genieten!
    Epilepsieaanval BAH! Wij duimen dat ze wegblijven,hartelijke groet van Marian en Rob Polman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Stan, wat ontzettend balen dat de vakantie zo moest eindigen. Van het mooie Stockholm ineens weer een paar stappen terug. Ik hoop zo ontzettend dat deze aanval een eenmalig iets blijft en dat je inmiddels van die stomme spierpijn af bent.
    Groet,
    Hilde Koehorst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer Stan dat het zo is afgelopen in Zweden. Maar gelukkig is de eerste week fijn verlopen.
    We hebben begrepen dat je inmiddels met de Stichting Make a Wish weer weg bent geweest en gisteren met Gijs en Maaike naar de Efteling bent geweest. Hopelijk blijft de epilepsie weg en gaat het weer steeds iets beter. Een hartelijke groet van Kees en Marijke

    BeantwoordenVerwijderen